PRAGUE: 10 'SPRING/SUMMER' TIPS



Finally (and hopefully) we can officially welcome spring and warm weather with it. I was home from Wednesday till Sunday and regarding the weather, it was a complete summer, really! And since the weather will be better and better (again…hopefully 🙏 ) but mainly because from my own experience I know that more and more people plan to visit Prague (who’d be surprised, right …😍 💛 ), I decided to give you 10 tips where to go to enjoy a beautiful sunny day in Prague.

TIP 1: Zlute lazne: One of the best recreation centres. Apart from restaurants and bars it also offers plenty of sports activities from rollerblading and cycling to water sports. In spring and summer, it’s definitely worth the visit AT LEAST once.
TIP 2: Naplavka: Amazing place to just walk, have a drink on a boat or to buy a drink from one of the stands and just enjoying the atmosphere. It’s priceless especially in the evening 👍
TIP 3: Letna: For a walk with a breath-taking view on the centre of Prague
TIP 4: Kampa: For a walk by the river in one of the most beautiful parks in Prague.
TIP 5: Petrin: Breath-taking view and a beautiful nature. It doesn’t matter whether you’re there every other day or just on the 1st May, it always amazes you.
TIP 6: Divoka Sarka: Absolutely ideal place for an afternoon picnic and chill. Not exactly in the centre but unlike Petrin, Kampa or Letna it is unbelievably quiet.
TIP 7: Vysehrad: It’s a bit of a hike but the view, the castle and the surroundings are worth it…and especially the photos :D
TIP 8: Stromovka: in other words the ‘green oasis’. A beautiful peaceful place and also a great place for Segway lovers.
TIP 9: Slovansky ostrov: An island on the Vltava river with a beautiful palace Zofin which gives the whole place amazing atmosphere.
TIP 10: Strelecky ostrov: Another beautiful island on the Vltava river. Great for an evening chill with a view on beautifully lighten National Theatre.

(not necessarily in this order :)) )
I’d be glad for any other tips in comments :)
Take care,
Your K.
//
Konečně (a snad) můžeme přivítat jaro a s ním taky teplo. Byla jsem od středy do neděle doma a teda musím říct, že bylo úplný léto. Fakt! No a vzhledem k tomu, že už bude krásně čím dál víc častěji (doufejme 🙏 ), ale hlavně proto, že z vlastní zkušenosti vím, že Prahu plánuje navštívit čím dál tím víc lidí (kdo by se taky divil, žejo …😍 💛 ), tak jsem se vám rozhodla sepsat 10 tipů, kam si jít v Praze pořádně užít slunečný dny.

TIP 1: Žluté lázně: Jedno z nejlepších rekreačních center. Kromě restaurací a barů nabízí taky spoustu sportovních aktivit od in line bruslení a cyklistiky až po vodní sporty. Na jaře a létě rozhodně stojí za ALESPOŇ jednu návštěvu.
TIP 2: Náplavka: Úžasný místo se jen tak procházet, sednout si na drink na loď, nebo si ho koupit u stánku a jenom si užívat tu atmosféru. A především večer to fakt nemá chybu 👍
TIP 3: Letná: Na procházku s překrásným výhledem na centrum Prahy.
TIP 4: Kampa: Na procházku podél řeky v jednom z vůbec nejhezčích parků Prahy.
TIP 5: Petřín: Dech beroucí výhled, krásná příroda. Je úplně jedno, jestli jste tam ob den nebo jenom na prvního Máje, pokaždý vás to ohromí.
TIP 6: Divoká Šárka: Úplně ideální místo na odpolední piknik a odpočinek. Není to úplně u centra, takže třeba oproti Petřínu, Kampě nebo Letný je tam neskutečnej klid.
TIP 7: Vyšehrad: Je to trochu výšlap, ale ten výhled, hrad a krásný okolí za to stojí…a hlavně ty fotky :D
TIP 8: Stromovka: Aneb oáza zeleně a super místo pro milovníky Segwaye.  
TIP 9: Slovanský ostrov: Ostrov na Vltavě s přenádherným palácem Žofín přímo v centru, který dodává celýmu místu úžasnou atmosféru
TIP 10: Střelecký ostrov: Další krásný ostrov na Vltavě. Skvělý na večerní posezení s výhledem na nádherně osvětlené Národní Divadlo.

(ne nutně v tomhle pořadí :)) )
Jakékoliv další tipy pište do komentářů, budu jedině ráda :)
Jinak se mějte krásně!
Vaše K. 

Comments